Трудовий колектив вимагає укладання прямих договорів

Трудовий колектив Київтеплоенерго вимагає укладання прямих договорів з АТ «Укргазвидобування» для закупівлі газу українського видобутку

 

Сьогодні, 2 вересня, відбулося судове засідання за позовом КП «Київтеплоенерго» до компанії «Укргазвидобування» щодо надання можливості використовувати газ українського видобутку через прямий договір та уникнути зростання тарифів на тепло і гарячу воду.

Суд наразі задовольнив заяву «Київтеплоенерго» про необхідність надання інформації від «Укргазвидобування» про собівартість газу та ціни продажу. Наступне судове засідання відбудеться 16 вересня 2021 року о 14.00.

В умовах здорожчання газу для підприємств теплокомуненерго (ТКЕ) тарифи на тепло в Києві вже цієї осені можуть зрости майже на 40%. Єдиний вихід стримання тарифів — газ українського видобутку за справедливою ціною. Для цього необхідно забезпечити можливість теплопостачальникам укладати прямі угоди купівлі-продажу газу з АТ «Укргазвидобування», тобто без комерційних посередників.

13 травня 2021 року КП «Київтеплоенерго» офіційно звернулось до «Укргазвидобування» з пропозицією укласти прямі угоди. Однак, отримавши 24 травня від газовидобувної компанії відмову, комунальне підприємство звернулося до суду з відповідною позовною заявою до «Укргазвидобування».

В день розгляду справи працівники Київтеплоенерго прийшли до Господарського суду м. Києва підтримати вимоги компанії. Вони висловили занепокоєння 9-тисячного трудового колективу через можливе зростання тарифів, що може поглибити боргову кризу і призвести до повної відсутності обігових коштів у підприємства. Це також може спричинити дефіцит фінансових ресурсів на обслуговування об’єктів теплової інфраструктури Києва.

Профспілка компанії «Київтеплоенерго» вважає, що на сьогодні врятувати ситуацію допоможе використання на потреби виробництва теплової енергії газу українського видобутку. Це дозволить забезпечити закупівлю необхідних обсягів газу для старту опалювального сезону та оплату за нього.

Нагадаємо, після відміни у травні поточного року дії ПСО (покладання спеціальних обов’язків) закупівлі газу для теплопостачальників, що покладались на НАК «Нафтогаз України», відбулося стрімке зростання вартості газу. ТКЕ змушені купувати газ за значно вищими цінами, ніж ті, що закладені в тарифах. При цьому становище теплопостачальних підприємств ускладнюють неринкові умови закупівлі газу за угодами від «Нафтогаз Трейдинг». Серед них — щомісячні авансові платежі за газ, квотування обсягів газу, автоматичне списання коштів з рахунків ТКЕ тощо.

IMG_5675

Адреса:

03035, місто Київ, Солом’янська площа, 2, оф. 803
+38 (044) 248-80-05

+ 38 (044) 248-80-29

http://mautke.com.ua

utke@i.ua

Розташування





Слідкуйте за нашою діяльністю



All Rights Reserved. Powered by IT.WebKey.One and Make2Web