Визнати нечинними дискримінаційні газові угоди від Нафтогазу рекомендувала Мінрегіону Експертна група з питань теплоенергетики

man-increase-temperature-radiator-by-adjusting-thermostat1.jpg

Відповідне рішення було прийнято на XVII засіданні Експертної групи з питань теплоенергетики Громадської ради при Мінрегіоні. Згідно з ним, газові угоди від ГК «Нафтогаз Трейдинг» мають бути визнані такими, що суперечать чинному законодавству та унеможливлюють роботу підприємств теплокомуненерго (ТКЕ).

Сьогодні теплопостачальні підприємства в Україні змушені «виживати» в умовах найгострішої галузевої кризи за останні 10 років. Непаритетні та дискримінаційні угоди на постачання газу від НАК «Нафтогаз Трейдинг» з червня 2021 року уже призвели до скрутного фінансового становища ТКЕ. Вони містять норми, які порушують антимонопольне законодавство, та ставлять під загрозу початок нового опалювального сезону в українських містах і селах. Серед основних кабальних вимог у газових угодах ГК «Нафтогаз Трейдинг» — щомісячні авансові платежі за газ, квотування обсягів газу, посилення штрафних санкцій.

Також члени Експертної групи рекомендуватимуть Міжгалузевій асоціації «Укртеплокомуненерго» звернутися до Кабінету міністрів України для вирішення нагальних питань, щоб забезпечити своєчасний старт та стабільне проходження опалювального сезону 2021/2022. На сьогодні в умовах надмірного тиску газопостачальників на підприємства ТКЕ втручання Уряду вкрай необхідне. Адже газовий тиск призводить до підвищення тарифів на тепло для населення, а також до фактичної відсутності у теплопостачальних підприємств коштів на ремонтні роботи і модернізацію зношеної інфраструктури.

Крім вищезазначених рішень, прийнято рекомендувати Мінрегіону розробити «Стратегію розвитку централізованого теплопостачання в Україні» та план заходів з її реалізації.

Нагадаємо, нещодавно виробники тепла заявили про готовність до проведення всеукраїнської акції протесту, якщо влада не врегулює галузеву кризу до початку опалювального сезону.

Адреса:

03035, місто Київ, Солом’янська площа, 2, оф. 803
+38 (044) 248-80-05

+ 38 (044) 248-80-29

http://mautke.com.ua

utke@i.ua

Розташування





Слідкуйте за нашою діяльністю



All Rights Reserved. Powered by IT.WebKey.One and Make2Web