Адаптація договірних відносин з НАК «Нафтогазом» до реалій воєнного стану для підприємств ТКЕ є важливим аспектом забезпечення сталого опалювального сезону

295861347_192578229781642_4055392604444539777_n.jpg
Попри високий рівень небезпеки в умовах воєнного стану українська теплова інфраструктура готується до нового опалювального сезону. Підприємства ТКЕ проводять гідравлічні випробування, відновлюють зруйновані мережі й обладнання та проводять планові ремонтні роботи.

Занепокоєння операторів централізованого теплопостачання, як і решти українського та європейського енергоринку, викликає забезпечення потреб опалювального сезону газом на тлі російського газового шантажу та пошуку урядом шляхів забезпечення газом українських споживачів.
— На сьогодні усі учасники галузі теплопостачання об’єднані спільними загрозами і викликами. Наш голос чують в уряді, зауваження Асоціації мають вагу, і це важливо, бо врахування ризиків усіх ланок ланцюга енергопостачання має велике значення для прийняття збалансованих рішень щодо забезпечення опалювального сезону 2022/23, який буде найскладнішим за всю нашу історію незалежності, — зазначив Президент МА «Укртеплокомуненерго» Арсентій БЛАЩУК.
Одним з основних завдань створеного на початку липня урядового Штабу з підготовки до опалювального сезону 2022/23 років під час воєнного стану є сприяння укладанню договорів на постачання природного газу між підприємствами теплопостачання та газотранспортними підприємствами. Міжгалузева Асоціація «Укртеплокомуненерго» надала своє бачення та пропозиції про зміни в частині газових договорів для теплокомуненерго (ТКЕ).
— Наразі головна мета усіх ланок енергопостачання та рівнів влади — забезпечити українців теплом взимку. Щоб не виникало штучно створених загроз, необхідно вже зараз врахувати внутрішні ризики та уникнути невиправданого в умовах воєнного часу економічного тиску на теплопостачальників. Йдеться насамперед про скасування пені і штрафів за несвоєчасні розрахунки за газ у контексті заборони нарахування та стягування пеней і штрафів на заборгованість населення на час дії воєнного стану, відміну безакцептного списання коштів газопостачальником з рахунків підприємств ТКЕ, а також забезпечення альтернативними видами палива. З перших місяців війни спостерігається чітка тенденція зниження рівня комунальних платежів і в тому числі розрахунків за тепло. Тому вже зараз потрібно передбачити антикризові механізми економічного балансу ТКЕ в умовах воєнного стану. Відповідні пропозиції щодо змін до договору на постачання природного газу ми підготували та надали Уряду та очікуємо їхній розгляд та рішення, — сказав Арсентій БЛАЩУК.

Адреса:

03035, місто Київ, Солом’янська площа, 2, оф. 803
+38 (044) 248-80-05

+ 38 (044) 248-80-29

http://mautke.com.ua

utke@i.ua

Розташування





Слідкуйте за нашою діяльністю



All Rights Reserved. Powered by IT.WebKey.One and Make2Web