10 лютого, під час позачергового засідання виконавчого комітету міської ради ухвалили рішення про зниження тарифів на централізоване теплопостачання, інтернет-видання zhitomir.today

vvikonkom_tarif_765_285_4_w1.jpg

У Житомирі виконком відкоригував тариф на теплопостачання (ФОТО)

Сьогодні, 10 лютого, під час позачергового засідання виконавчого комітету міської ради ухвалили рішення про зниження тарифів на централізоване теплопостачання. Цим рішення провели коригування тарифу на теплопостачання в місті Житомирі, отож, ціна на газ для підприємств ТКЕ (ред. теплокомуненерго) буде фіксована та складатиме 6 тис. 900 грн. за 1 тис. кубів.

«Перше питання, яке ми будемо розглядати – це внесення змін до рішення виконавчого комітету від 30.12.2020 року. Цим рішення ми проводили коригування тарифу на теплопостачання в місті Житомирі в зв’язку з тим, що “Нафтогазом” була виставлена ціна за 1 тис. кубів 7 тис. 300 грн. і тоді був затверджений тариф 1 тис. 879 грн. за Гігакалорію.

Кожен місяць “Нафтогаз” виставляє нову ціну на газ і за січень прогнозована ціна була 8 тис. 946 грн. і ми розуміємо, що тариф зріс би. Останні три тижні в нас відбулися 5 засідань і з Управлінням міст Асоціацій України, і Міністром регіонального розвитку, з Прем’єр Міністром України, він пообіцяв, що для підприємств ТКЕ (ред. теплокомуненерго) буде зафіксована ціна 6 тис. 900 грн. за 1 тис. кубів. Фактично три тижня відпрацьовувався документ, бо він складний, тому що потрібно отримати згоду і МінФіна, і “Нафтогазу” та інших установ, які будуть розробляти базу та ВРУ, яка має прийняти змін до бюджету України. 

Задача цього Меморандума була зафіксувати ціну на газ на рівні такої, яку КабМін встановив для населення і не допустити зростання тарифу в опалювальний сезон. Я вже не один раз казав, що міста і мери, і депутатський корпус, члени виконкому – зацікавлені в зменшенні тарифу. В минулому році ми 5 разів збирали виконком і зменшували тариф коли отримували меншу ціну на газ. Коли менша ціна в платіжка люди краще платять і потім ці збитки не перекладають на збитки КП і міський бюджет. Тільки різниця від втрат, якби не піднімався тариф, від ціни 7 тис. 300 грн. і 8 тис. 900 грн. по нашому КП складало би 28 млн. грн. за один місяць – це величезі кошти», – пояснив міський голова Сергій Сухомлин.

Міський голова зазначив, що вчора був підписаний Меморандум по якому Уряд прийняв на себе зобов’язання зафіксувати ціну 6 тис. 900 грн. для підприємств ТКЕ і розробити нормативні документи для того, щоб до 31 січня компенсувати містам цю різницю в тарифах.

«Після підписання Меморандуму ми вносимо коригування, на сьогоднішньому виконкомі, тарифу, який є і зменшуємо ціну на газ в цьому тарифі 7 тис. 300 грн. стара ціна і 6 тис. 900 грн. – закладаємо нову. Зрозуміло, що це не велике зниження 3,7% в тарифі, але якщо б ми не підписали цей Меморандум ми б були закласти в платіжки нову ціну на газ і тариф зріс би ще на 10% та складав би 2 тис. грн. за Гігакалорію. 

Фактично після цього Меморандуму можемо казати, що ціни на опалення не будуть зростати, зрозуміло, що люди отримають платіжки більші ніж в минулому році, бо температурний режим зовсім різний і лічильник рахує стільки скільки будинок отримує. Цим рішення ми зменшуємо тариф, а не піднімаємо його, як було прогнозовано – ще на 10%», – сказав міський голова Сергій Сухомлин.

Сергій Кондратюк, сказав, що ця зима найхолодніша за останні 5 років.

«Дійсно за останні 5 років це найхолодніша зима і якщо в січні минулого року середня температура складала – 0,8Со, то в цьому році – 2,2Со, тобто в середньому на 3Со температура нижча, тому отримавши платіжки мешканці будуть сплачувати за фактично отриману теплову енергію за січень місяць», – додав заступник міського голови Сергій Кондратюк.

Нагадаємо у Житомирі розпочала роботу нова ГО «Адвокація прав споживачів».

Адреса:

03035, місто Київ, Солом’янська площа, 2, оф. 803
+38 (044) 248-80-05

+ 38 (044) 248-80-29

http://mautke.com.ua

utke@i.ua

Розташування





Слідкуйте за нашою діяльністю



All Rights Reserved. Powered by IT.WebKey.One and Make2Web